Usein kysytyt kysymykset

Modernit kotisivut on Nixit Designin palvelukonsepti, jolla toteutetaan yritysten kotisivuja, verkkokauppoja ja muita verkkosivustoja siten, että ne löytyvät mahdollisimman hyvin hakukoneilla ja ovat helpot sekä turvalliset käyttää eri laitteilla.

Selkeä hinnoittelu ja ylläpidon käyttöohjeet ovat oleellinen osa Modernit kotisivut -konseptia.

Modernit kotisivut käyttävät pääsääntöisesti WordPressin omaa Gutenberg-editoria. Sen lisäksi, että Gutenberg tuottaa koodia, joka on erittäin optimoitua niin nopeuden kuin SEOn kannalta, niin sitä on helppo käyttää.

Kuvamateriaalin optimointi on myös olennainen osa Modernien kotisivujen konsepti

Myös muut Moderneissa kotisivuissa käytetyt komponentit tuottavat mahdollisimman ”kevyttä” koodia ja näin nekin omalta osaltaan mahdollistavat saavuttamaan korkeat Core Web Vitals -arvot. Core Web Vitals -arvot ovat Googlen tapa mitata verkkosivustojen käyttäjäkokemusta kuvaavia mittareita niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla.

Core Web Vitals muodostuu kolmesta osa-alueesta, jotka ovat:

1. Largest Contentful Paint (LCP), joka mittaa latausnopeutta
2. First Input Delay (FID), joka mittaa sivun interaktiivisuutta
3. Cumulative Layout Shift (CLS), joka mittaa visuaalista vakautta

Core Web Vitals on tärkeä osa SEOa eli hakukoneoptimointia.

Core Web Vitals
Core Web Vitals arvot mitattuna Googlen pagespeed.web.dev -työkalulla

Modernien kotisivujen on toteutuksissa käytetään vain tunnettujen toimittajien lisäosia tai teemoja, joita säännöllisesti päivitetään.

Huolehdimme julkaisun yhteydessä myös useista WordPress-sivustojen perustietoturva-asetuksista kuten, SSL-asetuksista, ylläpidon kirjautumissivun piilottamisesta sekä epäonnistuneiden kirjautumisyritysten rajaamisesta.

Sivuston julkaisun yhteydessä huolehditaan myös siitä, että sivusto käyttää mahdollisimman turvallisia HTTP-otsakkeita (HTTP Secure Headers). Turvalliset HTTP-otsakkeet vaikeuttavat muun muassa haittaohjelmien asentamista sivustolle.

Turvalliset HTTP-otsakkeet ovat myös osa SEOa.

Tarkista sivustosi HTTP-otsakkeiden turvallisuus https://securityheaders.com/

Security Headers

SEO eli hakukoenoptimointi on monen asian summa.

Jo edellä mainittu sivuston Core Web Vitals optimointi ja SSL tietoverkkosalausprotokolla sekä muut tietoturvaratkaisut ovat sivuston tietoturvallisen käytön lisäksi tärkeä osa myös hakukoneoptimointia.

Vaikka verkkosivujen ulkoasu on tärkeä asia, niin Modernit kotisivut toteutetaan kuitenkin aina sisältö edellä, koska verkkosivujen sisältö on tärkein elementti hakukoneoptimoinnin eli SEOn kannalta. Tämän vuoksi Modernit kotisivut -kotisivupaketteihin sisältyy hakukoneoptimoidun sisällön tuottaminen, joko haastattelun tai esimerkiksi asiakkaalta saadun raakatekstin pohjalta.

Myös kuvamateriaalin optimointi sekä ns. ALT-testien lisääminen kuuluu oleellisena osana hakukoneoptimointia.

Modernit kotisivut testataan aina (vähintään) seuraavilla palveluilla: