Miksi WordPress?

Miksi WordPress?

WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto

Termiä avoimen lähdekoodin ohjelmisto käytetään paljon kehityspiireissä, mutta se ei välttämättä kerro paljon, jos et ole osa tuota maailmaa. Käytännössä se tarkoittaa kolmea asiaa:

  1. Alusta on ilmainen. Avoimen lähdekoodin ohjelmisto on ilmainen, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä mihin tahansa projektiin, olipa se sitten kaupallinen tai muu.
  2. Voit muokata sitä haluamallasi tavalla. WordPressissä voit katsoa sen ”konepellin alle” ja muuttaa melkein mitä tahansa sen osaa.
  3. WordPressin avoimen lähdekoodin luonne on myös yksi tärkeimmistä syistä, miksi valtava kehittäjäyhteisö luo sille uusia työkaluja.

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä

Internetin kaikista miljoonista verkkosivustoista on WordPressillä tehty 30 % niistä. Joka päivä yli 500 uutta WordPressiä käyttävää sivustoa julkaistaan, ja määrät vain kasvavat.

Näin valtavan käyttäjäkunnan ansiosta voit olla varma, että WordPressin kehittäjät eivät aio lopettaa sen kehittämistä lähiaikoina. Tämä tarkoittaa, että tämän sisällönhallintajärjestelmän valitseminen varmistaa, että kaikilla on aina pääsy päivityksiin, jotka tekevät sivustoista turvallisemman ja lisäävät siihen uusia ominaisuuksia.

Lisäksi WordPress-ekosysteemissä työskentelee vankka kehittäjäyhteisö. Esimerkiksi WordPress.orgissa on yli 55 000 laajennusta, joita voit käyttää ilmaiseksi.

WordPress soveltuu kaikenlaisiin ja -kokoisiin projekteihin

Usein sanotaan, että WordPress on blogialusta. Se ei ole teknisesti väärin ilmaistu, mutta tapa, jolla WordPress on rakennettu, tarkoittaa myös sitä, että sitä voi käyttää muutoinkin kuin vain blogialustana eri tyyppisissä projekteissa. Tämän joustavuuden ja avoimen lähdekoodinsa takia siitä onkin muodostunut vuosien varrella usein ensimmäinen vaihtoehto kun mietitään projektille alustaa.

Projekteja joihin WordPress soveltuu on lukuisia

WordPressillä voidaan toteuttaa muun muassa:

  • Yritysten ja yhteisöjen kotisivut
  • Makasiinityyppisset verkkojulkaisut
  • Virtuaaliset luokkahuoneet verkkokoulutuksia varten
  • Verkkokaupat WooCommercella tai vastaavalla lisäosalla
  • Yritysten ja yhteisöjen Intra- ja extranetit
  • Jne…

Samankaltaiset artikkelit